De eerste dagen in het ziekenhuis!
Door: Sanne, Annemarie en Laura
Blijf op de hoogte en volg Sanne, Laura, Annemarie
18 April 2012 | Spanje, Marbella
Onze eerste dagen zitten erop & we zien uit naar het weekend!
De aankomende weekenden hebben we al veel tripjes gepland, zo hebben we Rhonda, Gibraltar-Marokko en nog meer op het programma staan!
De eerste dagen in het ziekenhuis zijn superleuk, op welke afdeling we zitten: geen idee!
Alles ligt doorelkaar, neurologie, chirurgie, oncologie, traumatologie, gynaecologie, orthopedie etc.
De eerste dag werd meteen al gevraagd of we een infuus wilden zetten, bloed wilden prikken, een Port a Cath wilden aanprikken… oftewel: we mogen hier ALLES!
Toch is de taal echt een barrière, ze kunnen gebrekkig tot geen Engels: ideaal! ;-)
Gelukkig hebben we veel patiënten die uit Engeland, Duitsland, Nederland komen, dus daar kunnen we goed mee communiceren.
Volgende week gaan we alle drie naar een andere afdeling in het ziekenhuis, we zijn heel erg benieuwd waar we dan terecht komen!
We werken van 08.00 tot 15.00 zonder pauze, dit is afkicken van eten. We moeten onszelf aanwennen om ’s middags niet te eten. We komen met hongerige magen thuis, de kasten met chocola zijn dan onveilig!
Het USP Hospital is een klein ziekenhuis en zoals de directrice het zei: één grote familie!
De kamers in het ziekenhuis zijn groot, schoon en hebben een prachtig uitzicht op de haven en de zee. De hygiëne tijdens de handelingen is soms ver te zoeken.. ze lopen bijvoorbeeld de hele tijd met dezelfde handschoenen aan, zitten met blote handen bij bloed van een patiënt etc.
Het uniform is minder spectaculair dan verwacht, we hoopten op een groen/blauw uniform: zoals in ER! Helaas, hij is witter dan wit!
Maar we hebben het erg naar ons zin!
Verder is het hier nu mooi weer, af en toe een beetje veel wind, maar de zon schijnt! :-)
Het internet is nog steeds erg sloom, valt vaak weg, kunnen we niet te lang gebruiken en we kunnen maar met één persoon op het internet tegelijk. Facebook-loze weken!
Vandaar ook niet zo veel updates, blogs, foto’s, filmpjes etc.
Het filmpje wat we hadden belooft te maken van het appartement kunnen we niet uploaden, helaas!
Voor degene die naar ons eten benieuwd zijn, we koken alle dagen zelf en eten gezond: aardappels, groente en vlees.
Aanstaande vrijdag gaan we uiteten om ons eerste weekje Marbella te vieren!
We hopen jullie zo weer even op de hoogte te hebben gebracht!
Twee zoenen en heel veel liefs van ons! :-)
18 April 2012 - 16:04
Anneke:
Leuk dat het zo gezellig is! geniet er volop van maar dat lukt zo te horen wel! liefs xx voor alle drie:)
18 April 2012 - 16:31
Linda Wesseling :
Hallo dames,
Wat fijn dat jullie het naar je zin hebben. Dat is voor mij als coördinator internationalisering een hele geruststelling. Jullie beleven veel en schrijven er leuk over. Ik heb het met plezier gelezen. Geniet maar veel van deze bijzondere stage.
groetjes Linda -
18 April 2012 - 16:43
Femmy Rave:
Beste dames,
Wat een genoegen om het verslag te lezen, ik kan me voorstellen dat jullie vooralsnog zoveel nieuws zien en beleven dat jullie school nog niet missen. Dat jullie AGV (aardappels/groente/vlees) eten doet me goed; gezonde kost!
Groetjes -
18 April 2012 - 17:37
Marten:
Hallo Sanne, Laura en Annemarie,
Fijn dat jullie het zo naar de zin hebb en. als ik het goed begrijp is de chocola in Spanje binnenkort op de bon! Bewaar de filmpjes maar voor als jullie weer thuis zijn -
18 April 2012 - 17:52
Magda:
Superleuk om jullie belevenissen te lezen.
En die uniformen idd hagelwit!
Wel fijn dat er daar ook nog wat buitenlanders zijn opgenomen.
Tip: Meiden geef goed jullie grenzen aan daar op die afdeling!
en ................blijf genieten!
18 April 2012 - 18:59
Germa:
Hee Meid,
Zo te horen hebben jullie het erg naar je zin!
Superleuk!
Geniet er van he?
Dikke kus Germa -
18 April 2012 - 19:13
Henriette:
Wat leuk meiden om jullie verhaal te lezen! Jullie vermaken jullie prima zo te lezen. Blijf genieten dan komt het helemaal goed.
liefs,
Jet -
18 April 2012 - 20:30
Pauline Amsing:
Dag laura, Sanne en Annemarie,
Het skypen wil dan wel niet lukken maar met zo'n weblog blijven we goed op de hoogte! Leuk dat jullie goed opgevangen zijn! En de foto's zien er geweldig uit! Succes de komende weken...voor je het weet sta ik met Wendy en Marit bij jullie op de stoep :)
Groetjes, Pauline -
18 April 2012 - 21:13
Marit & Wendy :
ziet er leuk uit dames ! -
19 April 2012 - 08:48
Arina:
Wat super leuk om te lezen zeg!
Heel veel plezier & succes met alles:)
Ik kijk nu alweer uit naar de volgende update.
Liefs -
19 April 2012 - 12:27
Marianne:
Hallo lieve dames,
Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat daar onder de spaanse zon. Gelukkig gaat alles goed en hebben jullie het zo te lezen goed naar jullie zin. Heel veel succes en blijf vooral genieten en voor vrijdag alvast: Op de eerste week en Eet smakelijk!!
Liefs Marianne
19 April 2012 - 14:42
Annemieke:
Ola meiden zo te zien hebben jullie best wel een mooi plekje. Leuk die uniformen staan jullie goed.Wat goed dat jullie vanalles mogen maar een hele dag met de zelfde handschoenen lijkt me niet gezond dat doen jullie toch niet?Leuk de verslagen we leven heel erg met jullie mee.Maak er wat moois van daar en vooral ook veel plezier. XXXXannemieke -
19 April 2012 - 16:17
Arjen Hessels:
Mooi dat jullie 't leuk hebben in Espana. Best wel jaloers op t weer daar, maar in ruil daarvoor kan ik tussen de middag gewoon eten! Veel plezier verder c:!
Groetjeeees. -
20 April 2012 - 14:59
Anneke:
Hoi meiden, de eerste week zit er op, we zijn natuurlijk heel nieuwsgierig naar jullie verhalen dus kom maar op met dat volgende blog..! (L) -
22 April 2012 - 17:37
Jacoline:
leuk om jullie verhalen te lezen nog heel veel plezier!
en ik spreek jullie wel weer!